— Ви за скаргою Орлова? — таким запитанням зустрів мене головний лікар обласного госпіталю для інвалідів та ветеранів Володимир Товчига і на підтвердження своєї «прозорливості» включив автовідповідач, з якого долинув голос ветерана. Скаржник висловлював невдоволення закриттям пункту поштового зв’язку в медзакладі, оскільки багатьом інвалідам це додало чимало незручностей. Я повідомив, що насправді мій візит пов’язаний з листом ветерана В. Дмитрієва на цю саму тему.
Інваліди, з якими спілкувався у дворику госпіталю, теж висловлювали нарікання скасуванням поштового закладу.
— Я приїхав підлікуватися з Козилівки Корюківського району, — розповів Іван Клименко. — Попереднього разу можна було замовити телефонну розмову з рідними, поспілкуватися. І гроші пересилали сюди. А тепер цього нема.
— До скорочення пункту поштового зв’язку ми не маємо жодного стосунку, — сказав В. Товчига. — У кінці минулого року керівництво Чернігівського поштамту повідомило нас про те, що у зв’язку з нерентабельністю пункту він має бути закритий. На жаль, це не наша структура, і ми не можемо вплинути на неї.
Скорочення поштового пункту якимось чином «Укрпошта» компенсувала листоношами відділення зв’язку №29. Їм «доважили» госпіталь і все лікарняне містечко, куди вони по черзі тепер щодня носять газети, конверти.
— Але цього недостатньо, — зазначає головний лікар обласної лікарні Микола Романюк. — Тільки в обласній лікарні 1200 осіб персоналу, 760 хворих, 375 щоденних відвідувачів поліклініки. Крім госпіталю для інвалідів, маємо поряд онкодиспансер, де працює майже 1000 медиків і лікується 360 чернігівців. Зрозуміло, що на таку велику кількість людей потрібне відділення зв’язку. Адже нам хотілося б і комунальні платежі сплачувати тут, і перекази отримувати. Ми ведемо переговори про відновлення поштового пункту.
Щоправда, тепер відкриємо його у поліклініці. Це буде зручніше для хворих. Ми хочемо також, щоб у поштовому пункті торгували газетами, журналами.
Що ж, можливо, згадане якоюсь мірою буде справедливим розв’язанням проблеми. Її не було б, як і скарг ветеранів, якби у поштовому відомстві глибше зважали на інтереси громадян і перш, ніж «різати», укорочувати структурні підрозділи, міркували про нормальний компромісний вихід з економічної ситуації.
Чернігів.