Із прес-конференції Президента України Леоніда Кучми

 Створення єдиного економічного простору на території СНД і зони вільної торгівлі в рамках Співдружності не суперечить руху України до Європейського союзу та до Світової організації торгівлі, заявив Президент. Він зазначив, що і зона вільної торгівлі, і єдиний економічний простір — це рух в одному напрямі, лише через стандарти СОТ. Глава держави висловив упевненість, що під час саміту СНД восени нинішнього року буде підписано угоду про зону вільної торгівлі в рамках СНД.

Леонід Кучма переконаний, що Верховна Рада затвердить рішення про направлення українських миротворців до Іраку. «Останнє рішення — за парламентом, — наголосив він. — Я впевнений, враховуючи ситуацію в парламенті, що рішення стосовно відправки буде обов’язково прийнято». І підкреслив, що українські військові виконуватимуть у Іраку суто миротворчу місію.
Водночас Президент занепокоєний тим, що під час президентської виборчої кампанії будуть спроби протиставити захід і схід України. «Ми заклали такий негатив на парламентських виборах 2002 року, і я не хочу, щоб ми спекулювали на націонал-патріотичних уподобаннях однієї частини населення на противагу іншій і розкололи Україну», — сказав 
Л. Кучма. Він визнав за українською опозицією право на проведення акцій протесту, але висловив сумнів у її спроможності домовитися про єдиного кандидата на майбутніх президентських виборах. Утім, Президент не дав однозначної відповіді й про висунення єдиного кандидата від влади: «Поживемо — побачимо. Дай Боже. Я хотів би, щоб вибори не стали Мамаєвим побоїщем, коли не буде переможця».
А ще Леонід Кучма повідомив, що цього року має намір видати нову книгу, котра називатиметься «Україна — не Росія», де будуть його роздуми про сьогодення з урахуванням минулого. Писав він її не один, а з допомогою істориків. «Однак за все відповідатиму я», — сказав Президент.