Приблизно так сказав під час свого виступу Міністр праці та соціальної політики України Михайло Папієв. Днями урядовець доповідав пресі про здійснену роботу в соціальній сфері та назвав пріоритетні напрями в соціальній політиці. Чесно кажучи, вони мало чим різняться від робочих тез його попередника.
Вітчизняна соціальна політика, як і колись, бореться за піднесення рівня життя населення і рівня зайнятості на ринку праці, за реформу пенсійного забезпечення, проти бідності та боргів у зарплаті.
За словами Михайла Папієва, реальні доходи населення країни зростають. Останніми роками мінімальна зарплата збільшилася з 74 до 185 гривень. А з нового року цей показник збільшиться до 237 грн. Можна було б, звичайно, запровадити його й нинішнього літа, але, на жаль, ухвалюючи бюджет на 2003 рік, це зростання не врахували і відповідну статтю фінансування не заклали. Міністр пропонує подивитися на проблему реально. І стверджує, що уряд намагатиметься уникнути соціальної несправедливості, яку може спричинити запровадження нового розміру цього соціального нормативу. Щоб не вийшло так, що прибиральниця і науковець отримуватимуть за свою працю однаково.
Добра новина для бюджетників. Кабмін ухвалив рішення підвищити розмір посадових окладів окремих службовців ще на 32%. Однак якщо подивитися на зворотний бік медалі цього «зростання добробуту», то певні песимістично налаштовані спостерігачі стверджують, що це підвищення недарма і слід очікувати на скачок цін на споживчому ринку.