Із 30 травня по 1 червня на Трухановому острові у столиці відбудеться перший міжнародний фестиваль «Світ традицій», у якому візьмуть участь музиканти, артисти та майстри, обізнані з традиціями різних народів. Відтворити божественну цілісність світу через пізнання різних культур — завдання фестивалю.

Кожен із трьох днів матиме своє забарвлення та символічне значення. День перший — Розум. Він присвячений Європі та всьому, що пов’язане з логічним та раціональним. Цього дня на святі можна буде почути музику кельтів, давньослав’янські співи, побачити іспанські танці в стилі фламенко, а також гончарство, вишивку, плетіння з бісеру. Другий день фестивалю — Дух. Тут усе відбуватиметься під знаком Індії — східна філософія, унікальний світ пошуку божественного. Традиції Сходу буде представлено індійськими танцями, вбранням та ритуалами. І індійська музика, основа якої — суцільна імпровізація. В останній день свята на фестивалі пануватиме Тіло. Звичаї Африки та Південної Америки, в яких тепло, пристрасть, вогонь, перші ознаки життя. Живі традиції Африки представлять справжні африканці. Разом з ними можна спробувати і традиційний напій давніх індіанців — мате.

Варто зазначити, що відвідувачі фестивалю три дні можуть жити на острові в наметових таборах. Так би мовити, душею й тілом поринути у світ традицій — зустрічати сонце, а ввечері перед вогнищем слухати розповіді та давні легенди. Але унікальність усього дійства в тому, що, крім концертів, покликаних яскраво показати колорит культури, на острові буде організовано майстер-класи. Наприклад, можна навчитися носити сарі, грати на екзотичних етнічних інструментах, танцювати запальних латиноамериканських чи сексуальних африканських танців. Як зазначив Дмитро Красноухов — арт-директор Центру культурних традицій «Цілий світ», який є організотором свята, пізнати культуру іншого народу можна, тільки відчувши її на собі.

Слід наголосити, що на фестивалі пануватиме сухий закон, і навіть паління — лише у визначених місцях. Організатори вирішили вилучити цей культурний пласт з програми фестивалю. Дмитро Красноухов каже, що у давніх безперечно були напої, схожі  за ефектом на алкоголь, проте тоді їх вживання слугувало якійсь чітко визначеній меті. А тепер випивка перетворилася на самоціль.

А якщо хто й не зможе потрапити на свято заморських ритуалів — можна спробувати розібратися у власній культурі або вдома імпровізувати в африканському танці. У ньому головне — ритм.