Нещодавно в Україні відбулася непересічна подія —уперше, як і вся європейська спільнота, українці відзначали День Європи. Це була не одноразова спонтанна акція, а логічне продовження цілеспрямованої, поступальної діяльності керівництва нашої держави в особі Президента, парламенту, уряду на шляху євроінтеграційного курсу.
Повноправна участь України в Європейській конференції в Афінах, започаткування нового формату відносин між країнами — членами ЄС, країнами-кандидатами та європейськими державами, які заявляють про своє прагнення вступу до Євросоюзу, — свідчення підвищеної уваги з боку країн—членів ЄС до України, до її євроінтеграційних прагнень.
Депутатська група «Європейський вибір» від початку свого існування займала і займає чітку позицію щодо вступу України до Європейського союзу. Ми постійно підтверджуємо й обстоюємо принципи цивілізованого парламентаризму у своїй повсякденній діяльності.
Водночас ми розуміємо, що процес цей непростий і тривалий. Не євроофіси, євроремонти та євророзваги наближають нас до Європи, а передусім копітка робота над утвердженням європейських суспільних та трудових відносин, європейського рівня життя серед переважної частини населення і промислових центрів, і віддалених регіонів, політичної культури, і, власне, нового демократичного способу мислення.
Народні депутати України — члени депутатської групи «Європейський вибір» постійно підтверджують своє прагнення до конструктивної співпраці з народними депутатами інших депутатських фракцій та груп у напрямі вдосконалення нашого законодавства, його адаптації до європейських норм і стандартів.
На часі розробка й прийняття надважливих політичних, економічних, соціальних законопроектів.
Побудова моделі парламентсько-президентської республіки в рамках політичної реформи — не бажання окремих політиків чи політичних груп, а історична необхідність, якісно новий етап розвитку нашої держави. Це треба з усією відповідальністю усвідомлювати всім нам, народним депутатам, і спільно продуктивно працювати над утіленням найбільш прийнятних і ефективних законопроектів, які врегулюють це питання.
Ми не можемо марнувати час на політичні інтриги, закулісні ігри та марнослівні дискусії. Тим паче що, окрім політичної реформи, люди очікують конкретних економічних зрушень на краще, поліпшення матеріального становища кожної сім’ї, кожного українця.
«Європейський вибір» запрошує колег-депутатів зробити вибір політичної та громадянської відповідальності за поступальний рух нашої країни до цивілізованого розвиненого європейського суспільства.