«Лише за рахунок інновацій і технологій ми зможемо вийти на нові висоти», — наголосив Голова Верховної Ради України Володимир Литвин на спільному засіданні Комітету ВР з питань науки і освіти та Консультативної ради з питань інформатизації при ВР.
Виконання Національної програми інформатизації, відзначали учасники зібрання, звелося переважно до впровадження систем зв’язку. Інформатизацію суспільства більшість розглядає спрощено, гадаючи, що, поставивши всім електронні машини, здійснимо комп’ютеризацію. Тоді як пріоритетами інформатизації має стати розробка стратегії розвитку країни, зокрема держбюджету і міжгалузевих балансів. Проблемою залишається створення загальнодоступних інформаційних ресурсів, особливо в царині освіти.
До слова, близько 30 законопроектів із питань інформаційної політики перебувають на розгляді у Верховній Раді.
Нещодавно затверджено новий склад Консультативної ради з питань інформатизації, яку очолив ректор Національного технічного університету «КПІ», академік НАН України Михайло Згуровський.
Учасники засідання привітали Володимира Литвина з обранням академіком Національної академії наук і побажали, щоб Верховній Раді був притаманний академічний стиль.