Сімох українців госпіталізовано з підозрою на атипову пневмонію. Всі вони — пасажири поїзда № 53 Владивосток—Харків. Остаточний діагноз встановлять не раніш, як за десять діб. Стільки триває інкубаційний період САРС. На карантині перебуває і персонал поїзда, який залишили жити в вагонах на невизначений термін.
Унеможливити ймовірне проникнення вірусу до нашої країни на прикордонній станції Куп’янськ намагався десант із сімдесяти лікарів-інфекционістів у засобах хімзахисту. Саме вони перші й зустріли в Україні небезпечний потяг, як і має бути, провели дезинфекцію, і тепер він вирушить на схід згідно з розкладом.
Напередодні в Красноярську, Новосибірську та Омську з цього самого потяга зняли і госпіталізували з підозрою на SARS трьох демобілізованих російських солдатів, які служили на кордоні з Китаєм, інформує Форум.
P.S. Як повідомляє прес-центр МОЗ України, з профілактичною метою з потяга Владивосток—Харків справді було знято 7 осіб (4 — в Куп’янську, 3 — в Харкові). У них спостерігалося невелике підвищення температури — до 37,2. Їх обстежили лікарі: будь-яких ознак САРС не виявлено. Пасажирам, які їхали до Куп’янська, поставлено діагнози: одному — простуда, другому — фарингіт, а двоє в момент госпіталізації були здорові.
Усі особи, зняті з поїзда в Харкові, при госпіталізації були здорові.
Міністерство охорони здоров’я сповіщає: в Україні випадків підозри на САРС не зареєстровано.