У Черкаському інституті пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля відбулася подія, котра сколихнула серця курсантів і викладачів.
На сцені майбутні вогнеборці побачили своїх ровесників початку ХХ століття, шістнадцяти—вісімнадцятирічних київських студентів і гімназистів, які у 1918 році загинули, захищаючи Українську Народну Республіку.
Виставу про юних героїв Крут «Вони пішли в безсмертя» поставила народна артистка України, президент міжнародної ліги «Матері і сестри — молоді України» Галина Яблонська. Головні ролі виконали студенти столичних навчальних закладів, вихованці Київського військового ліцею імені Богуна та колеги пані Яблонської з жіночої ліги. Роль кобзаря зіграв відомий черкаський співак Василь Лютий. У масових сценах — жінки ветерани черкаського осередку братства УПА.
Піднявшися з місць, у дзвінкій тиші слухали курсанти слова про вірність Україні, звернені до них через багато десятиліть. Слухали про високий порив духу. Про героїзм і трагедію. Про гідність і пам’ять.
Сходять нам ваші невгасні сонця,
Дзвонять серця ваші вічні,
Ваші квітневі, травневі серця,
Квіти, посічені в січні...
У фіналі вистави звучить «Молитва за Україну». Дівчата-студентки, сьогоднішні курсанти і ліцеїсти, кладуть квіти на могилу своїх ровесників, котрі пішли в безсмертя. Вони не оплакують полеглих. Вони сповнені гордості і піднесення, рішучості і патріотизму. Вони вірять у майбутнє нашої України.
— Ця хвилююча вистава, — сказав ректор інституту пожежної безпеки генерал Микола Шкарабура, — переважила всі лекції з історії, прочитані за рік в аудиторіях. Ми висловлюємо велику подяку редакції «Голосу України», за організаційного сприяння якої відбулася ця незабутня для всього інституту подія. Сподіваємося, що співпраця між парламентською газетою і нашим вищим навчальним закладом триватиме.
 
Черкаська область.