У виставковій залі Чернівецького краєзнавчого музею відкрито першу персональну виставку члена Спілки фотохудожників Андрія Сауляка «Чернівці крізь об’єктив моєї душі», розраховану і на пошановувачів ексклюзивних авторських світлин, і на любителів якісних професійних фотокраєвидів у жанрі поштівки.

Перша виставка продемонструвала неабиякий мистецький хист Андрія Сауляка, його здатність мислити творчо, бачити світ у несподіваному ракурсі, дивитися і дивуватися — тобто всі деталі, що відрізняють художника від просто фотографа. Вона стала гарним святковим подарунком для чернівчан та своєрідним освідченням у коханні рідному містові, яке молодий художник здатен показати крізь свій об’єктив... Відвідувачі експозиції залишили чимало схвальних відгуків. Тож перша спроба заявити про себе як про серйозного митця вдалася. На думку маститих фахівців, ця виставка — помітна подія у мистецькому житті краю.

Фотохудожник працює в різних техніках і жанрах. Зокрема, на виставці представлені архітектурна зйомка, міський пейзаж, інсталяція.

Професійний фотограф Андрій Сауляк студіював фотографічну справу в училищі №3 Облпобутуправління, в якому готували фотографів широкого профілю для роботи у фотоательє міста. Так уже сталося, що робота і хобі для нього збіглися. На роботі Андрій робить фотографії замовникам, а у вільний час творить композиції для душі. Саме ці твори чернівчани можуть побачити на його першій персональній виставці.