Питання ратифікації україно-російського Договору про держкордон було обговорено під час вчорашньої зустрічі Голови Верховної Ради Володимира Литвина та міністра закордонних справ Росії Ігоря Іванова.
«У нас в парламенті немає політичної сили, яка виступала б проти поглиблення і динамізації відносин з Росією», — заявив Володимир Литвин під час зустрічі з Ігорем Івановим. Він також поінформував міністра про створення міжпарламентської україно-російської комісії. І зауважив, що в перелік питань, які розгляне ця комісія, входить і синхронна ратифікація обома парламентами Договору про державний кордон.
Про потребу пришвидшення ратифікації документа йшлося і під час переговорів Ігоря Іванова з його українським колегою Анатолієм Зленком. Як заявив російський міністр на підсумковій прес-конференції, «завдання виконавчої влади — надати документи на ратифікацію, далі парламенти відповідно до графіка своєї роботи визначатимуть терміни винесення на ратифікацію». Ми домовилися з українською стороною рекомендувати парламентам синхронізувати цей процес, зазначив Ігор Іванов. Анатолій Зленко, в свою чергу, зауважив, що «за нами справа не стане, ми робитимемо все можливе, щоб якнайшвидше представити документи на розгляд Верховної Ради».