З першого червня кіровоградці платитимуть майже вдвічі більше за воду. Таке рішення прийнято на засіданні міськвиконкому. Аргументи прихильників непопулярних методів грунтувалися на тому, що нинішні ціни покривають затрати міськводоканалу лише на 42 відсотки. Тоді як у Світловодську і Знам’янці розцінки за воду становлять сто відсотків собівартості, в Олександрії — 76.
А от у Кіровограді нові тарифи значно перевищують реальну собівартість. Замість нинішніх 65 копійок за кубометр мешканці обласного центру платитимуть 1,12 грн. Хоча водоканал купує воду у водогону «Дніпро-Кіровоград» за 0,91 грн. Надлишкові кошти мають піти на розвиток комунального підприємства «Кіровоградводоканал», зокрема, на ремонт та часткову заміну водомережі міста, де ще донині використовуються десятки кілометрів дерев’яних труб, прокладених у дореволюційні часи.
Однак голосування за підвищення цін не було одностайним. Адже депутати міськради вже не раз висловлювали зауваження на адресу водоканалу, проте керівництво підприємства нічого не робить задля зниження собівартості послуги і намагається вирішувати власні проблеми за рахунок населення. Тож, імовірно, депутати міськради, як це вже не раз траплялося, знайдуть потрібну кількість голосів, щоб заблокувати непопулярне рішення виконкому, повідомляє наш власний кореспондент Олег БОНДАР.