Ранкове засідання 20 травня
На початку ранкового засідання народні депутати привітали делегацію Державних Зборів Угорської Республіки. Після того Валерій Борзов, обраний в багатомандатному загальнодержавному виборчому окрузі від СДПУ(о), склав присягу і увійшов до фракції цієї партії. Далі парламентарії оголосили депутатські запити, заяви, повідомлення.
Заслухавши інформацію голови Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Володимира Мойсика про дії, що мали місце 14 травня 2003 року в Київському слідчому ізоляторі, народні депутати вирішили рекомендувати Генеральному прокуророві України вжити заходів для посилення прокурорського нагляду за додержанням закону про виконання судових рішень. За відповідну постанову проголосували 229 парламентаріїв. Вони також доручили Генеральному прокуророві дати належну правову оцінку діяльності посадових осіб, відповідальних за виконання рішення щодо А. Болюри, Г. Тимошенка та Л. Сокольченко, фактам насильства до народних депутатів і надати інформацію Верховній Раді до 3 червня цього року.
Парламентарії розглянули за скороченою процедурою зміни до законів «Про підприємства в Україні» (стосовно комунальної власності) та «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності (про розмежування видатків між державним та місцевим бюджетами). Першим документом, зокрема, пропоновано визначити особливості створення, ліквідації та реорганізації комунального підприємства, особливості його діяльності та управління ним.
Народні обранці не раз звертали увагу Президента України на нехтування закону, практику переслідування опозиційних політиків, посилення тоталітарних тенденцій, вплив адмінресурсу на довиборах у ВР і узурпацію влади СДПУ (о). А голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформації Микола Томенко, наголошуючи на ігноруванні його відповідних запитів, укотре закликав Рахункову палату «знайти благодійників, які фінансують діяльність Президента».