Голова Житомирської облдержадміністрації Микола Рудченко під час прес-конференції заперечив оприлюднені Генпрокуратурою дані, ніби в області виявлено великі приписки зерна торішнього врожаю.
За його словами, після грунтовної перевірки правоохоронні органи виявили розбіжність в 11 тисяч тонн. До того ж це не стосується реформованих сільгосппідприємств, йдеться про цифри, що їх навели сільради про зерно, зібране в особистих підсобних господарствах. Навіщо селян робити злочинцями, якщо нинішні проблеми породжені зернотрейдерами, вважає керівник.
До речі, прокуратура області оприлюднила один з фактів таких приписок, стосовно яких проводиться розслідування, бо дії службової особи, як сказано в повідомленні, містять ознаки злочину, передбаченого частиною першою ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Секретар сільради у Ружинському районі внесла до державного статистичного звіту дані про 168 гектарів, які селяни засіяли зерновими культурами, а фактично згідно з господарською книгою на 1 червня 2002 року було засіяно 66 гектарів. Унаслідок цього завищено й кількість зібраного зерна на 46,2 тонни.
Через кілька місяців уже й новий урожай збирати, а ми досі торішній полічити не можемо...
 
Житомирська область.