Цьогорічна зима в області завдала великої шкоди не тільки озимим, а й садам та виноградникам, через що очікується скромний врожай плодів і ягід.

Серед південних областей на Миколаївщині виноградники постраждали найбільше. Та не тільки вони. За словами президента ВАТ «Зелений Гай» Вознесенського району Петра Лівика, у товаристві геть вимерзли 1780 дерев персика. Уперше за останні 45 літ (а саме стільки він господарює) тут узимку вимерзла черешня. Раніше таке траплялося тільки за травневого зниження температури. Через це стихійне лихо передбачають зібрати лише 10 тонн черешні з 75-гектарного поля, що є краплею в морі для такого великого сільськогосподарського підприємства.
На півночі області вимерзло чимало садів і виноградників. Лише в «Зеленому Гаю» понад 70% плодових бруньок винограду загинуло внаслідок морозів. Однак не все пропало. Очікується непоганий врожай яблук, вишень, слив та смородини. Для цвітіння цих дерев та кущів навіть несподівана травнева спека — хороша погода, кажуть садівники.
А усього в області пошкоджено 1754 гектари садів та 5245 гектарів виноградників. Загальна сума збитків сягає 16 мільйонів гривень. Для проведення першочергових заходів з відновлення садових культур необхідно щонайменше шість мільйонів гривень.
 
Миколаївська область.