Голова Верховної Ради Володимир Литвин взяв участь у святкуванні 100-річчя загальноосвітньої школи у селі Шелепухи Черкаського району Черкаської області. Виступаючи на урочистостях, В. Литвин розповів, що у дорогу його покликав лист директора школи Володимира Савіська, який не лише запросив главу парламенту на ювілей, а й розповів про проблеми сільських шкіл.

Підтримуйте сільських геніїв
Володимир Литвин наголосив, що саме сільським школам влада повинна приділяти велику увагу, оскільки в селах народжуються генії і справжні таланти треба вміти відчути. На переконання Голови ВР, якщо ми збираємося входити в об’єднану Європу, то європейські стандарти треба впроваджувати і в сільських школах, учні яких поки що не можуть конкурувати з міськими.
Голова Верховної Ради подарував столітній ювілярці два комп’ютери, спортивний інвентар, підручники, а педагогам — годинники. І побажав здоров’я, щастя, процвітання і добробуту.
Серед випускників школи є й народний депутат України третього скликання. Це Анатолій Білик, керівник потужного агропромислового об’єднання на Дніпропетровщині. Він також подарував для малих своїх земляків комп’ютер. Радісними оплесками зустріли повідомлення голови Черкаської обласної ради Геннадія Капралова про те, що нинішнього року школу, де навчається 139 учнів, буде газифіковано.
Україна і Ірак
На прес-конференції Володимир Литвин назвав «логічним кроком» намір України направити «стабілізаційні сили» до Іраку для участі у його відбудові. За його словами, Україна вже зробила перший крок і направила свій батальйон до Кувейту. «Ми, очевидно, повинні зробити й інші кроки», — додав Володимир Литвин. На переконання глави парламенту, для цього потрібна відповідна правова база і ВР має визначитися з цього питання.
Загальнонаціональні інтереси
Найважливіших законопроектів немає, переконаний глава парламенту, оскільки всі, які розглядаються у ВР, потрібні й важливі. Найближчим часом, за словами Володимира Литвина, треба ухвалити понад 40 законопроектів, які уряд визнав першочерговими. Зміни до Конституції стосовно політичної реформи глава парламенту оцінив як «нормальні». Він не виключив, що коли у парламенті не вийдуть на узгоджений законопроект, то два документи оцінюватиме Конституційний Суд України. Але, на переконання глави парламенту, всі мають керуватися загальнонаціональними інтересами.
На запитання, чи не збирається він брати участь у президентських виборах, Голова ВР сказав: «Мені ще ніхто не пропонував, щоб я погоджувався чи ні».
Голова ВР також відвідав птахофабрику «Перемога-Нова», що розташовна в селі Будище.