Фракція «Регіони України» і група «Європейський вибір» об’єднаються найближчим часом. Про це повідомив голова фракції НДП Валерій Пустовойтенко. А Прем’єр-міністр України Віктор Янукович, який водночас є лідером Партії регіонів, назвав цей намір «природним» і додав, що він не має наміру втручатися у цей процес, бо це —бажання депутатів.
За словами лідера НДП, «Європейський вибір» і «Регіони України» практично належать до «однієї команди». Валерій Пустовойтенко також підтвердив заяву Голови Верховної Ради Володимира Литвина про повернення блоку «Єдина Україна». Кажучи про реальні перспективи об’єднання фракцій у блок «Єдина Україна», керівник НДП наголосив, що все залежатиме від системи підготовки до президентських виборів. А глава уряду переконаний, що об’єднання — то тривалий процес, який не завершиться найближчим часом. Водночас він висловив думку, що уряд і парламентська більшість дедалі більше «усвідомлюють спільну відповідальність».
Тим часом координатор більшості у Верховній Раді Анатолій Толстоухов заявив про можливість зростання протягом двох тижнів парламентської більшості «за 240» народних депутатів. За його словами, більшість «відчуває свою здатність забезпечити прийняття рішень безпосередньо» власними силами.