Триває офіційний візит в Україну Президента бундестагу Німеччини Вольфганга Тірзе. «Ми розглядаємо ваш візит як логічне, якісно нового рівня продовження україно-німецького діалогу, який ми оцінюємо дуже високо, — заявив під час зустрічі з високим гостем Голова Верховної Ради Володимир Литвин. — А також як важливий і відповідальний етап підготовки до П’ятих україно-німецьких консультацій, що  мають відбутися восени під головуванням Президента України й Канцлера ФРН у Німеччині. 
Ми знаємо про ваш інтерес до України, до класиків, яких можна віднести і до української, і до російської літератури, і тому переконані, що ви добре відчуваєте духовність і генетичний код нашого народу. А тому впевнені: ваш візит принесе користь україно-німецьким взаєминам». У розмові взяли участь представники фракцій і груп Верховної Ради.
Як повідомив Володимир Литвин журналістам після зустрічі, однією з її тем була політична реформа в Україні, і Вольфганг Тірзе мав можливість ознайомитися з баченням її представниками різних політичних сил, відчути всю широту спектра думок. Сам гість заявив, що метою його візиту є розбудова міжпарламентських і міждержавних стосунків. Володимир Литвин наголосив на високому рівні україно-німецьких торговельних відносин і нагадав, що за обсягами зовнішньоторговельного обороту Німеччина є другим (після Росії) нашим партнером. «Під час зустрічі ми також відзначили, що у нас динамічно розвиваються спільні україно-німецькі підприємства, — сказав Голова Верховної Ради. — Крім того, є підстави сподіватися на збільшення німецьких інвестицій в українську економіку. Щоправда, за умови спрощення податкової системи та реформи судової». Володимир Литвин відзначив добрі культурні контакти і заявив, що Україна буде рада провести в себе Дні німецької культури.
Вчора Вольфганг Тірзе мав зустріч з Прем’єр-міністром Віктором Януковичем. Він також поклав вінок до могили Невідомого солдата, виступив з лекцією в Києво-Могилянській академії, ознайомився з історичними київськими пам’ятками.