Опозиція вимагає обговорення політичної реформи, ініційованої Президентом України, «у широкому форматі, спираючися на громадськість». Про це вчора заявили Юлія Тимошенко (БЮТ), Олександр Мороз (СПУ) та Адам Мартинюк (КПУ).
Проте, за словами лідера соціалістів, останні кроки Президента дають усі підстави сумніватися у проведенні спільних дебатів з участю всіх політичних сил. Опозиціонери не приховували, що якщо і надалі їх ігноруватиме влада, то 31 травня і 1 червня відбудеться черговий етап всеукраїнської громадської акції «Постань, Україно!». А сценарій заходу, як повідомив Адам Мартинюк, буде «такий оригінальний та своєрідний», якого ще не було. Щодо прогнозу результатів акції, то, на переконання учасників брифінгу, вони будуть вагомішими, якщо до «трійки» приєднається і «Наша Україна».
Юлія Тимошенко повідомила, що БЮТ, СПУ та КПУ підготували низку змін і доповнень до держбюджету України, якими пропонується підвищити заробітну плату освітянам, медикам, працівникам соціальної сфери майже на 50 відсотків. Крім того, на переконання лідера БЮТ, назріла потреба на позачерговому дні уряду обговорити продовольчу безпеку країни, оскільки останнім часом намітилася стала тенденція до збільшення імпорту зерна в Україну та підвищення цін на хліб.
За словами Юлії Тимошенко, незабаром «Наша Україна», БЮТ, СПУ та КПУ оприлюднять спільну заяву про стратегію єднання «четвірки» та що, попри всі провокації, нікому не вдасться «розвести по кутах опозиційні сили».