До розкладу пленарних засідань сесії Верховної Ради України на цей тиждень за пропозиціями парламентських комітетів і фракцій включено 129 питань, які охоплюють майже 140 законодавчих актів. Із них сім визначено Президентом України як невідкладні, чотири уряд просить розглянути в першочерговому порядку, а 25 законопроектів у другому та третьому читаннях потребують постатейного розгляду. Тому Голова Верховної Ради Володимир Литвин звернувся до керівників комітетів і лідерів фракцій з проханням максимально сприяти злагодженій роботі. Цього самого тижня парламент має визначитися з призначенням Уповноваженого з прав людини. 
Розпочнеться пленарний тиждень Днем уряду, під час якого депутати заслухають інформацію Кабінету Міністрів про виконання парламентських постанов стосовно довірчих товариств, про заходи уряду з патріотичного виховання молоді та про підготовку до збирання врожаю. На вечірньому засіданні парламент має обговорити узгоджені варіанти законів про внесення змін до Держбюджету-2003, Бюджетного кодексу та деяких податкових законів, які буде винесено на голосування в четвер.
Пропозиції про зміни до Держбюджету-2003 в основному зводяться до збільшення доходної частини та суто політичних рішень. За словами голови Комітету ВР з питань бюджету Петра Порошенка, уряд пропонує збільшити доходну частину бюджету до 54 млрд. грн., як пропонував бюджетний комітет. Отже, знайдено ресурси і для зростання мінімальної зарплати до 185 грн., і для підвищення посадових окладів військовим і бюджетникам. А ось зростання мінімальної зарплати до 237 грн. пропонується перенести з 1 липня на наступний рік.
14 травня у Верховній Раді відбудеться спеціальне засідання, присвячене вшануванню пам’яті жертв голодомору 1932—33 років, а о 15 годині — парламентські слухання з питань розвитку підприємництва в Україні. Парламент також має проголосувати за дострокове припинення повноважень народного депутата, члена фракції СДПУ(о) Миколи Песоцького у зв’язку з призначенням його головою Держкомрезерву. Лідер фракції соціалістів Олександр Мороз запропонував винести на обговорення парламенту проект змін до Конституції про політичну реформу. Однак Голова ВР вважає, що спочатку треба провести засідання спеціальної парламентської комісії стосовно конституційної реформи і виробити на ньому узгоджений законопроект. Постійний представник Президента України у Верховній Раді Олександр Задорожній повідомив, що 15 травня в Києві в Інституті стратегічних досліджень відбудеться науково-практична конференція з проблем політичної реформи з участю політичних сил, а 20 травня для обговорення конституційної реформи Леонід Кучма зустрінеться з лідерами депутатських фракцій і груп у Верховній Раді.