Протягом трьох днів народний депутат від Миколаївщини Олександр Кузьмук, член депутатської фракції партій ППУ і «Трудова Україна», працював у 129-му окрузі. За цей час зроблено чимало. Серед пріоритетів народного обранця — надання допомоги школам, передусім сільським. Тому, випереджаючи державну програму «Сільський автобус», Олександр Іванович за сприяння партії «Трудова Україна» передав трьом школам Жовтневого району автобуси. Тільки в Мішково-Погорілівській школі 199 із 560 учнів досі добиралися до неї пішки. «Протягом 22 років існування школи, —каже її директор Світлана Горик, — у нас не було власного транспорту. Діти були змушені і в сніг, і в дощ проходити більше шести кілометрів».

Знайшла практичне втілення ще одна ініціатива народного депутата: створення робочих місць для військових, звільнених в запас. Цю справу було розпочато ним ще коли він працював на посаді міністра оборони України. Сьогодні за сприяння Олександра Кузьмука на Миколаївщині створено центр адаптації військовослужбовців. Передбачається, що тільки в Жовтневому районі 100 висококваліфікованих військових після навчання у центрі розпочнуть землеробську справу.
Під час свого перебування в окрузі народний депутат також взяв участь у своєрідному експерименті — у сільськогосподарському підприємстві «Луч» проведено обробку землі... колишнім тягачем ракетної техніки. Переобладнаний конверсійний тягач з успіхом може замінити трактор К-700. Використання такої техніки значно дешевше, тому знайшлися вже і покупці на неї. Фахівці сільського господарства високо оцінили якість і культуру землеробства з використанням подібних машин. А головне, що працюватимуть на колишній військовій техніці знову-таки колишні військові. Отож вирішуються відразу два завдання — працевлаштування звільнених у запас та забезпечення селян дешевою сільськогосподарською технікою.
 
Миколаївська область.