Голова Верховної Ради України Володимир Литвин відвідав з робочою поїздкою Житомирську область. Найперше він ознайомився з проведенням весняно-польових робіт на полях товариства з обмеженою відповідальністю «Коростишівльон» та зустрівся з трудовим колективом ЗАТ «Лікарські трави».
Керівники області, районів і господарств порушили перед главою парламенту низку пекучих проблем розвитку аграрного сектору економіки. Аграрії вважають, що потрібно негайно розв’язати дві проблеми. Це — цінова політика на сільськогосподарську продукцію та державні дотації сільгоспвиробникам. Селяни пропонують перед кожними жнивами організовувати біржову торгівлю, де фіксувати нижню межу ціни на зерно, що була б непорушна.
Цьогорічна посівна на полях області вже фактично завершилася. Керівники просили в Голови Верховної Ради, щоб парламент прийняв рішення про державну дотацію АПК, зокрема на заготівлю кормів та осінню посівну. Житомирська область потребує 50 млн. грн. такої дотації. Гостро також стоїть питання про закупівлю нової сільськогосподарської техніки.
Володимир Литвин зазначив, що 13 травня Верховна Рада має розглядати зміни до Держбюджету-2003 та Бюджетного кодексу. 
 У законопроекті про внесення змін до цьогорічного бюджету планується врахувати проблеми АПК у додатковому фінансуванні. А зміни до Бюджетного кодексу, на погляд глави парламенту, мають законодавчо закріпити право місцевих бюджетів надавати грошову допомогу сільгоспвиробникам. У розмові з селянами Володимир Литвин наголосив, що склалася критична ситуація з озимими. За прогнозами фахівців, із засіяних в Україні понад 8 млн. га озимих до збирання можуть дозріти лише 2,5 млн. га.
Під час спілкування з Головою Верховної Ради на ЗАТ «Лікарські трави» житомиряни просили парламент якнайшвидше прийняти новий Податковий кодекс, який послабив би податковий тиск на виробників, і врешті-решт вирішити питання про підвищення зарплати на селі.
Порушуючи питання політичної реформи в Україні, Володимир Литвин знову висловився проти ідеї запровадження в Україні двопалатного парламенту. За його словами, потрібно вдосконалювати чинну політичну систему, а не винаходити «український велосипед». «Два парламенти український народ сьогодні не витримає», — сказав Володимир Литвин.
У програмі перебування на Житомирщині Голови ВР Володимира Литвина ще ціла низка заходів.
 
Київ—Житомир.