Відбулася зустріч голови міжпарламентської групи «Україна—Грузія», уповноваженого представника фракції НДП Сергія Шевчука з грузинськими журналістами.
Ішлося про грузино-абхазький конфлікт. Оскільки президент Грузії зініціював конференцію, мета якої обговорити шляхи розв’язання цього «замороженого» конфлікту, Україна підтвердила наміри своєї участі. Окрім того, українська сторона могла б розглянути питання про направлення миротворчого контингенту, що допомогло б стабілізувати ситуацію в регіоні. Голова міжпарламентської групи зазначив, що в Парламентській асамблеї ОБСЄ було створено групу, яка мала вирішити цей конфлікт та, на жаль, вона практично не працювала. Сергій Шевчук запевнив присутніх журналістів, що докладе всіх зусиль, щоб активізувати цей процес.
Зазначалося також, що розпочато обговорення можливості створення спільної україно-грузинської міжпарламентської асамблеї як нової форми співробітництва. «Це дасть можливість визначити, як нашим країнам удається адаптувати своє законодавство до законодавства Ради Європи. З другого боку, ми матимемо можливість ефективного обміну законодавчим досвідом», — сказав він.
Відповідаючи на запитання журналістів, Сергій Володимирович висловив сподівання, що «стратегічні плани зі вступу наших країн до євроатлантичних структур також будуть синхронізовані».