На базі Міжрегіональної Академії управління персоналом (МАУП) відбувся ІІ, заключний тур Всеукраїнської студентської олімпіади з політології. У ньому взяв участь 91 студент із 34 вітчизняних вузів.
Переможців конкурсу привітав Надзвичайний і Повноважний Посол Південно-Африканської Республіки в Україні Деларей ван Тондер, адже темою конкурсних есе стала «Маргіналізація Африки у ХХ столітті та перспективи виходу з кризової ситуації у третьому тисячолітті». Разом з дипломами переможців і подарунками студенти отримали спеціальні призи від посольства, а лауреати — грошові премії. «Автори есе показали не тільки обізнаність у політичному устрої країн Африки, а й надали власні пропозиції для перспектив їх політичної модернізації. Саме таке бачення притаманне політичним лідерам, і я глибоко впевнений в тому, що на українських студентів чекає велике майбутнє», —зазначив під час нагородження Деларей ван Тондер.
Кращими серед студентів, які навчаються за спеціальністю «політологія», стали: Наталя Ліпковська (Київський національний університет ім. Тараса Шевченка) — перше місце; Ян Чайковський (Львівський національний університет) та Олена Науменко (МАУП) — друге; Юлія Соловйова (Одеський національний університет), Алла Третяк (Східноукраїнський національний університет) та Андрій Золін (Національний педуніверситет ім. Михайла Драгоманова) — третє.
У командній першості в цій номінації лідерами були команди Київського національного університету, Донецького національного університету та Миколаївського навчально-наукового центру Одеського національного університету.
Призові місця у командній першості розподілилися так: перше місце — МАУП, друге — Черкаський державний університет і третє — Харківський державний університет харчування та торгівлі.
Вручаючи дипломи переможцям, ректор МАУП, доктор політичних наук Валерій Бебик зазначив: «МАУП культивує програму політичного лідерства, і ми намагаємося зробити все для того, щоб сьогоднішні студенти-політологи привнесли свої знання у реальну політику».