Заступник Голови Верховної Ради України Олександр Зінченко зустрівся у Варшаві з Маршалком Сейму Республіки Польща Мареком Боровським. Як повідомили в Інформаційному управлінні Верховної Ради, сторони обговорили питання вшанування пам’яті загиблих під час трагічних подій на Волині 1943—1944 років, а також організаційних аспектів проведення першого (інавгураційного) засідання Міжпарламентської асамблеї України і Республіки Польща.
Співрозмовники дійшли згоди стосовно потреби вироблення спільної оцінки цих подій та домовилися підготувати проект заяви Міжпарламентської асамблеї до середини червня цього року. О. Зінченко, зокрема, зазначив, що процес підготовки спільної заяви значно складніший, ніж коли б було ухвалено відповідні заяви парламентами обох країн. «Але це крок до порозуміння двох народів», — сказав він.
За словами М. Боровського, «війна не може бути виправданням для конкретних осіб, які вчинили злочинні дії», «і ми бажаємо, щоб український політикум також засудив ці злочини».
У програмі дводенного робочого візиту делегації Верховної Ради на чолі з Олександром Зінченком до Польщі — зустрічі з лідерами впливових політичних партій, заступником держсекретаря канцелярії президента РП Анджеєм Майковським, президентом столичного міста Варшава Лєхом Качинським.