Україно-німецько-російські переговори з питань створення міжнародного газотранспортного консорціуму, що відбулися днями в Києві, завершилися без будь-яких видимих результатів.
Власне, навряд чи можна було очікувати чогось від такої тристоронньої зустрічі: німці, згідно з заявою посольства ФРН, отримали офіційне повідомлення про неї лише за день до проведення. Отож високе представництво забезпечити на переговорах не змогли. «Змістом розмови будуть лише процедурні питання, особливо підготовка першої зустрічі високопосадової робочої групи, а також тристороннє узгодження з боку підприємств», — йшлося в заяві посольства. Член міжвідомчої комісії зі створення газотранспортного консорціуму, народний депутат Олесь Гудима оцінив в інтерв’ю «Німецькій хвилі» ситуацію так: Москва й надалі демонструє незацікавленість у залученні європейських партнерів, а українські урядовці погоджуються на другорядну роль, тому й надіслали Німеччині суто формальне запрошення. «Я вважаю, що це було зроблено «для галочки», — сказав він. Наступна спроба зібратися в тристоронньому форматі й на високому рівні призначена на 7—8 травня.
Тим часом до Києва знову навідався російський віце-прем’єр Віктор Христенко, який провів переговори з газотранспортних питань з українським віце-прем’єром Віталієм Гайдуком. Як стало вже звично, все пройшло в атмосфері надзвичайної секретності. З деяких повідомлень ЗМІ випливає, що на зустрічі було вирішено відкласти до червня підготовку бізнес-плану міжнародного газотранспортного консорціуму. Спостерігачі оцінюють це як вияв розбіжностей у поглядах між українською та російською сторонами. Віталій Гайдук заявив про існування деяких «технічних і процедурних проблем», які, нібито, поки що не вдалося розв’язати.