Нещодавно в Національному авіаційному університеті відбулося засідання Всеукраїнського прес-клубу, присвяченого 70-річчю НАУ та 100-річчю світової авіації. Понад 100 представників центральних та регіональних друкованих ЗМІ, телебачення та радіомовлення прибули до одного з найбільших технічних вищих навчальних закладів нашої держави, щоб детальніше ознайомитися з його структурою, навчальною базою, умовами навчання та відпочинку студентів. Вони відвідали єдиний у світі навчальний ангар, що розташований на території університету, науково-технічну бібліотеку, книжковий фонд якої сягає понад 2,5 мільйона примірників, комп’ютерні класи та лабораторії.
У засіданні Всеукраїнського прес-клубу, яке проходило в актовій залі НАУ, взяли участь ректор університету Віталій Бабак, Міністр освіти та науки України Василь Кремень, заступник голови Державного комітету телебачення та радіомовлення України Віктор Петренко, заступник генерального директора Національного космічного агентства Едуард Кузнєцов.
Віталій Бабак розповів журналістам, що цього року Міністерство освіти та науки України планує виділити 1400 бюджетних місць для абітурієнтів авіаційного університету. Водночас у НАУ готують ще й так званих контрактників, тобто тих, хто має можливість навчатися за власні або спонсорські кошти. На більшість факультетів приймають без екзаменів — за результатами співбесіди. «Я не раз говорив, що перебудову економіки держави треба починати з підготовки фахівців нової генерації — інтелектуальної еліти України, —зазначив у своєму виступі Віталій Павлович. — Наша програма зорієнтована на підвищення інтелекту нації. Ми розуміємо, що саме випускники вищих навчальних закладів із відповідною технологією підготовки — та передова частина суспільства, яка визначає його майбутнє».
Відповідаючи на запитання журналістів, думку ректора університету продовжив Міністр освіти та науки України Василь Кремень. Він, зокрема, зазначив, що основне завдання освітян нашої країни — підготовка не лише кваліфікованих фахівців, а й високорозвинених особистостей. Василь Григорович підкреслив, що засідання Всеукраїнського прес-клубу в Національному авіаційному університеті свідчить про те, що проблеми освіти, питання вступу до вищих навчальних закладів, умови навчання нині набувають особливого значення. Міністерство освіти і науки України підтримувало і надалі підтримуватиме всі найкращі ідеї та пропозиції щодо реформування вищої школи, удосконалення матеріальної бази вищих навчальних закладів.
На засіданні Всеукраїнського прес-клубу було підкреслено, що Національний авіаційний університет — справжній осередок науки, освіти та культури не лише в Києві, а й в Україні.