Народні депутати фракції партій ППУ та «Трудова Україна» зустрілися з представниками Лейбористської партії Великої Британії, відомими у світі громадськими й політичними діячами баронесою Сміт і лордом МакКласкі, котрі відвідали Київ на запрошення «трудовиків».
Лейбористська партія сьогодні правляча в Англії, її членами є 413 із 659 представників Палати Громад. Партією сформовано нинішній уряд, її лідер Тоні Блер — прем’єр-міністр Великої Британії. Метою візиту гостей із Великої Британії стало подальше розширення міжпарламентських і міжпартійних зв’язків між Україною та Великою Британією, ознайомлення з суспільно-політичною ситуацією в нашій країні.
Баронеса Сміт і лорд МакКласкі поділилися з українськими парламентаріями досвідом діяльності фракції лейбористів у британському парламенті, участю у передвиборній боротьбі. Як зазначив лідер фракції Ігор Шаров, «Трудова Україна», як і Лейбористська партія Великої Британії, будує свою ідеологію на об’єднавчому підході. «Принцип єдності праці та капіталу — соціального партнерства, а не конфлікту між роботодавцями і найманими працівниками — ідеологічне ядро і для «Трудової України», і для британських лейбористів», — сказав І. Шаров. Саме на створення нових робочих місць і розвиток підприємництва спрямовані основні засади програми законодавчих ініціатив, яку нині реалізовує фракція «трудовиків» у Верховній Раді України.