Днями виповнилося 75 років заслуженому діячеві мистецтв України, почесному члену Академії архітектури України, професору Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури Юрію Химичу.
Архітектор за освітою і художник за покликанням, Юрій Іванович майже все своє творче життя присвятив вивченню та зображенню визначних пам’яток архітектури і культури. З пензлем та олівцем він побував у Пскові і Новгороді, в Білорусії й на Кавказі, у Ленінграді й Прибалтиці, в багатьох країнах Європи. Та завжди найбільше надихали художника пам’ятки рідної землі. На сотнях малюнків, виконаних тушшю, аквареллю чи гуашшю (їх чи не найбільше), — вулички Львова, дерев’яні церкви Закарпаття, величні древні храми Києва, Чернігова, інших міст України.
У професора Химича — сотні талановитих учнів, серед яких чимало відомих архітекторів, дизайнерів, археологів, художників-графіків. Його роботи експонуються в музеях багатьох країн.
З нагоди ювілею художника в Національній академії образотворчого мистецтва та архітектури минулого понеділка відкрито виставку його робіт.