З’їзд Партії регіонів у суботу обрав новим лідером Прем’єр-міністра України Віктора Януковича.

«Сьогодні розпочато політичну реформу, проголошену Президентом України Леонідом Кучмою, — створено парламентську більшість, яка обрала прем’єра, працює коаліційний уряд. Тому я дав згоду на обрання мене лідером Партії регіонів України — партії, яка взяла на себе відповідальність за створення парламентської більшості», — сказав В. Янукович, виступаючи на з’їзді.

Відповідаючи на запитання журналістів про можливе висування єдиного кандидата на президентських виборах, В. Янукович зазначив, що Партія регіонів співробітничатиме з усіма партіями, з якими не має розбіжностей.

«Ми ставитимемо мету: об’єднуватися в таких вирішальних для країни подіях, як вибори Президента. Ми обов’язково будемо поєднувати свої зусилля і розв’язувати питання про висування єдиного кандидата», — заявив він.

Прем’єр підкреслив, що Партія регіонів ставить завдання «не шукати ворогів, а шукати компроміси і домовлятися».

Що стосується його участі в майбутній президентській кампанії, то В. Янукович сказав: «Головна мета, яку я особисто ставлю перед собою і Кабміном, — виконання програми діяльності уряду». Водночас у резолюції з’їзду йдеться про те, що Партія регіонів візьме активну участь у президентських виборах, імовірно, зі своїм кандидатом.

Відповідаючи на запитання, чому фракція «Регіони України» не голосувала в парламенті за законопроект про вибори на пропорційній основі, прем’єр висловив думку, що насамперед потрібно «окреслити всі завдання політичної реформи і не висмикувати з цього контексту якесь одне питання».

Крім того, Віктор Янукович підкреслив необхідність створення двопалатного парламенту та проведення виборів на пропорційній основі.

Лідер Партії регіонів, Прем’єр-міністр країни Віктор Янукович виступає також за запровадження в Україні інституту подвійного громадянства.