17—18 квітня у гетьманському краї, на Чигиринщині, відбулися Дні «Голосу України»
З першого кроку по козацькій землі нас супроводжувала її величність Історія.
Де б не побувала група «голосоукраїнців» — у самому славному Чигирині чи в селі Галаганівці, у Креселецькому лісництві чи на хуторі Буда Половецька — скрізь наші співрозмовники говорили не лише про життя насущне, а й про минувшину та справи «прадідів великих».
Чому перша столиця Української держави, гетьманський Чигирин, обділений державною увагою? Чому найбагатший на історію і пам’ятки природи Чигиринський район економічно найбідніший в області? Чому занепали місцева переробна промисловість і сільгосппідприємства? Ці проблеми обговорювали з чигиринцями в райдержадміністрації, у міській раді, на вулиці.
Дружний десант «Голосу України», який складався із завідуючого парламентським відділом Сергія Лавренюка, оглядача Людмили Коханець, заступника завідувача кормережі Якова Гальченка, фотокора Олександра Клименка та автора цих рядків, зустрівся з науковцями Національного заповідника «Чигирин», побував у фермерському господарстві Івана Беспалого, в селі Суботові та Медведівці, в редакції районної газети «Чигиринські вісті».
Разом з ветеранами Чигирина журналісти посадили дерева над річкою Тясмин. Зроблено перший крок до поріднення двох міст, пов’язаних з іменем Богдана Хмельницького, Жовкви (Львівська область) та Чигирина. Ідея побратимства Заходу і Сходу України належить черкаському та львівському корпунктам парламентської газети. Разом з Оксаною Теленчі до гетьманської столиці прибув заступник голови Жовквівської райдержадміністрації Євген Янушевич. У легендарному урочищі Холодний Яр підписано протокол, в якому визначено терміни укладання угоди про побратимство та співпрацю древніх історичних земель.
Два дні разом з «голосоукраїнцями» працювали на Чигиринщині журналісти черкаської обласної телерадіокомпанії, телестудії «Вікка», редакції «Чигиринських вістей» та їхні сусіди з селища Олександрівки Кіровоградської області, журналісти райгазети «Вперед». За що ми дуже вдячні колегам. Детальніше про Дні «Голосу України» у козацькому краї — в наступних номерах газети.