У нинішній ситуації доступ до повноцінної інформації та захист режимних об’єктів є першочерговими завданнями. Про це на вчорашньому брифінгу заявив народний депутат Микола Томенко (позафракційний).

«Сьогодні ми просили правоохоронців узяти під охорону об’єкти, які надзвичайно важливі з точки зору військової та інформаційної безпеки. Оскільки в Криму все починалося із захоплення передавальних центрів, що дало можливість відключити українські канали і увімкнути російські», — сказав він.

За його словами, на 9 травня готується чергова хвиля терористичних акцій. Також є інформація щодо можливої проміжної хвилі таких акцій в кінці квітня на західній Україні.

Стосовно результатів закритого пленарного засідання М. Томенко зазначив: складається враження, що Міністерство внутрішніх справ, Міністерство оборони і Служба безпеки виносять уроки зі своїх прорахунків. «Будемо сподіватися, що винесені уроки підуть на користь, зокрема, на захист простих громадян, військовослужбовців, журналістів, які працюють фактично в зоні бойових дій», — зазначив парламентарій.

Крім того, вважає М. Томенко, народних депутатів з фракції Комуністичної партії, котрі відкрито підтримують президента Росії Володимира Путіна, треба позбавити депутатських повноважень. «Не тільки я у сесійній залі говорив про те, що треба зупинити подальше перебування народних депутатів-комуністів у складі парламенту», — сказав він. Народний обранець аргументував це тим, що на закритому засіданні Верховної Ради за участю керівників силових відомств запитання представників Компартії стосувалися того, «як не допустити, щоб Збройні Сили України, силові структури захищали українську територію і український народ, і як допомогти Путіну».

Також, за його словами, треба розібратися і з тими народними депутатами від фракції Партії регіонів, які нав’язують Україні дискусію про федералізм і сьогодні з Москви розповідають, як боротися з Україною. Тому, на думку М. Томенка, таким діям парламентаріїв необхідно дати правову оцінку, а Регламентний комітет Верховної Ради має розглянути питання про позбавлення цих народних депутатів повноважень.