Верховна Рада Криму затвердила програму соціально-економічного розвитку автономії на 2003 рік, а також програму облаштування і соціально-культурного розвитку депортованих громадян за рахунок республіканського бюджету. Згідно з останньою програмою, на облаштування депортованих із кримського бюджету буде виділено 15 млн. гривень.

Депутати також прийняли рішення про виділення з бюджету автономії коштів на створення соціального телемовлення для інвалідів слуху на державній телерадіомовній компанії «Крим». Крім цього, кримський парламент підтримав ініціативу його голови Бориса Дейча створити ботанічний сад при Таврійському національному університеті ім. В. Вернадського.

Кримські депутати проаналізували виконання земельного законодавства органами місцевого самоврядування. На вимогу алуштинських депутатів комісія ВР АРК оприлюднила результати перевірки діяльності міського голови Алушти Олексія Нечаєва. З’ясувалося, що «він уклав 137 договорів оренди земельних ділянок з перевищенням своїх повноважень, виявлено і випадки надання земельних ділянок в оренду суб`єктам підприємницької діяльності без укладення договорів»... Зокрема, за рішенням міськради ТОВ «Мигдалевий гай» без погодження з республіканським протизсувним і природоохоронним комітетами було виділено шмат узбережжя площею 10,3 га, повністю зайнятий зеленими насадженнями. На момент перевірки більша частина їх була вже знищена. Чимало інших фактів засвідчили, що «відсутність рецензування і звітів про оцінку земельних ділянок та конкурсів на проведення їх грошової оцінки, продаж узбережжя в порушення законодавства призводять до значного скорочення надходження коштів у бюджет Алушти».

Хоча й після жорсткої критики міський голова Алушти браво рапортував про досягнуті успіхи, депутати вимагали притягнення його до кримінальної відповідальності. А голова ВР АРК Борис Дейч зобов`язав прокуратуру суворо розібратися з «переділом» не лише алуштинської землі, а й усього курорту. Наступними на пленарних засіданнях заслухають керівників Алупки, Сімеїза, Судака, Морського і Коктебеля, де інспектори зафіксували понад три тисячі порушень земельного законодавства. Як довели перевірки, Крим тримає першість з цих зловживань.

Крим.