У Міжрегіональній Академії управління персоналом відкрито Українсько-Південно-Африканський інститут політичного лідерства та лінгвістики імені Нельсона Мандели, першого демократично обраного президента ПАР, лауреата Нобелівської премії миру, видатного демократа, борця проти расизму.
На урочистій церемонії відкриття студентів та викладачів інституту привітали перший президент України, народний депутат України Леонід Кравчук, голова Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Борис Тарасюк, народний депутат України Левко Лук’яненко, який став почесним директором цього інституту, та Надзвичайний і Повноважний Посол Південно-Африканської Республіки в Україні Деларей ван Тондер. На відкритті інституту були присутні посли Алжиру, Куби, Нігерії, Палестини, представники посольств Азербайджану, Киргизстану, Лівії.
Надзвичайний і Повноважний Посол ПАР в Україні Деларей ван Тондер зазначив: «З огляду на нинішню міжнародну кризу ми усвідомлюємо, яка велика відповідальність лягатиме на плечі молодих політичних лідерів. Заснування інституту імені Нельсона Мандели — свідчення державницького підходу до питань виховання розумної і освіченої майбутньої політичної еліти не лише України, ПАР, а й інших країн світу».
За великі досягнення в розвитку освіти та вагомий внесок у міжнародне співробітництво Міжрегіональну Академію управління персоналом нагороджено медаллю Нельсона Мандели.