Президент України Леонід Кучма на зустрічі з лідерами фракцій парламентської більшості з участю Прем’єр-міністра Віктора Януковича та Голови Верховної Ради Володимира Литвина обговорив Програму дій уряду, за яку парламент голосуватиме сьогодні. Як повідомила прес-секретар глави держави Олена Громницька, Л. Кучма наголосив, що урядова програма — продовження Угоди про взаємну відповідальність між парламентом і Кабінетом Міністрів, підписаної у присутності Президента торік у грудні.

Уповноважений представник фракції СДПУ (о) у ВР Борис Андресюк в інтерв’ю кореспондентові «ГУ» зазначив, що всі фракції більшості мають підтримати програму уряду з політичної точки зору. «Це коаліційний уряд, який ми разом створювали, тому зобов’язані його підтримати, — сказав Б. Андресюк. — Інша справа — економічний бік. Не всі фракції й окремих депутатів задовольняють деякі положення програми дій уряду, але прем’єр обіцяв врахувати внесені пропозиції. Об’єднаним соціал-демократам, за словами депутата, в програмі уряду імпонує те, що цей документ розраховано не на один рік, а на 2003—2004 роки, і що в ньому «є певна динаміка і перспектива уряду».
Водночас лідер фракції «Наша Україна» Віктор Ющенко критично висловився про програму, назвавши її «політичним документом», в якому «немає відповіді на питання, як буде змінено життєві стандарти громадян України».