Шановна редакціє!
Пишуть тобі члени об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) «Архітектор», вул. Городецького, 4, який занесено до реєстру історико-архітектурних пам’яток.
Дякуємо тобі за підтримку в нашій важкій боротьбі за наші громадянські права, що задекларовані Конституцією й законами України.
Завдяки циклу статей у рубриці «Фасади і задвірки» (від 15.01.03 та ін.) проблема з дикунським порушенням чиновниками наших майнових прав власності на допоміжні (горища, підвали) приміщення нашого будинку нарешті зрушила з місця.
Ці публікації спричинили величезний резонанс у міській територіальній громаді, і, нарешті, ми здобули перші перемоги над бюрократичним апаратом. Мабуть, побоюючись «засвітки» у пресі, чиновники вимушені дедалі частіше визнавати наші права.
Так, голова Печерської райради і районної держадміністрації Анатолій Коваленко вніс зміни до розпорядження про будівництво мансард на підвідомчій йому території, яким визнав обов’язковим погодження будь-яких дій або намірів на будівництво чи реконструкцію горищ із власниками квартир або членами ОСББ, якщо вони створені в житлових будинках.
Комунальне підприємство «Печерськжитло», нарешті, вилучило наш будинок як історичну пам’ятку з переліку таких, на які оголошено конкурс серед інвесторів на реконструкцію горищ під мансардні поверхи.
Київські міський господарський та апеляційний господарський суди задовольнили нашу заяву і не підтвердили право власності ТОВ «Миколаївське» на підвал (допоміжне приміщення) у нашому будинку, який, як довела ваша газета, було незаконно продано чиновниками без згоди на те членів ОСББ «Архітектор».
Міська прокуратура оцінила як незаконні дії голови фонду приватизації комунального майна Шевченківського району пана Шуляка, який (від імені такого самого фонду Старокиївського району, якого вже не було на той час) видав ТОВ «Миколаївське» свідоцтво на право власності та підписав акт прийому—передачі йому підвалу (допоміжного приміщення) нашого будинку.
Апеляційний суд Києва скасував рішення Печерського районного суду з цивільної справи, який попри відверті порушення чинного законодавства визнав право власності на підвал у нашому будинку за ТОВ «Миколаївське».
І все це відбулося за порівняно недовгий час саме після ваших, дорога редакціє, публікацій!
Отже, ще раз щиро дякуємо журналістам «Голосу України». Завдяки їх об’єктивному висвітленню проблем столичного містобудування справедливість починає перемагати.
Лариса ІВАЩУК, заступник голови правління ОСББ «Архітектор» за дорученням власників квартир будинку № 4 по вулиці Городецького.