Глава парламенту на традиційній прес-конференції спрогнозував, що на нинішній сесії таки вдасться набрати 226 голосів за прийняття закону про зміну в політичній системі України. За його словами, це треба робити для того, щоб до літньої перерви подати документ на розгляд Конституційного Суду і визначитися з можливістю набрати 300 голосів для внесення відповідних змін у Конституцію. 
Водночас В. Литвин не бачить «перспектив» розпуску Верховної Ради, а тим паче референдуму. Оцінюючи різні пропозиції про реформування політичної системи, глава парламенту вважає, що треба приймати частину пропозицій Президента України. Він також позитивно поставився до щойно підписаного керівниками чотирьох опозиційних фракцій меморандуму з приводу політичної реформи. Позитивно те, сказав В. Литвин, що все-таки опозиційні сили консолідуються, видно хто в опозиції, а хто ні, а загалом це позитивний крок до структурування парламенту.
Прогнозуючи на прохання журналістів подальші перспективи законопроектів про політичну реформу, В. Литвин звернув увагу на дві дати. У документ, підготовлений за результатами парламентських слухань на цю тему, закладено дату 20 травня. З другого боку, до 15 травня передбачено завершити всенародне обговорення політреформаторських пропозицій Президента України. Якщо у межах цих дат з Банкової не буде внесено відповідного законопроекту, то ВР розглядатиме ті, які в неї уже є.
До речі, оцінюючи хід всенародного обговорення, керівник парламенту застеріг від банальщини, коли, скажімо, доярка розмірковує про доцільність запровадження двопалатного парламенту так, наче це має підвищити надої молока. «З великою долею вірогідності» глава парламенту припускає, що такі речі зорганізовуються згори, а насправді кожен має займатися своєю справою. На його переконання, було б краще, аби народ обговорив усі пропозиції з цього приводу.
За ініціативи журналістів В. Литвин торкнувся і гострих питань довкола прийняття нинішнього бюджету. Він послався на рішення одного з Комітетів ВР і погодився, що було порушення Регламенту під час прийняття основного економічного закону року.