Нині парламентські комітети розробляють законопроекти, які стосуються проблем інвалідів. Про це повідомив Голова Верховної Ради України Володимир Литвин на засіданні Генеральної асамблеї всеукраїнського громадського соціально-політичного об’єднання «Національна асамблея інвалідів».
Протягом свого існування (а НАІУ працює з вересня 2001 року) асамблея, що об’єднує майже мільйон людей, досягла відчутних результатів, відзначив глава парламенту. Він переконаний, що про такі організації треба пам’ятати завжди, а не тільки напередодні виборів роздавати обіцянки. За його словами, день уряду з проблем інвалідів, який відбувся у лютому, вилився в «потрібну і наболілу» загальноукраїнську розмову. Асамблея, на думку Володимира Литвина, не самоціль, і треба розглядати її діяльність як «важливий елемент громадянського суспільства, до якого ми прагнемо». Крім того, нині треба не лише констатувати наявність проблем, а й забезпечувати матеріальне підгрунтя для їх реалізації. А така конструктивна праця, яка є між парламентом і асамблеєю, на переконання Голови ВР, має бути і на рівні виконавчої влади. Голова Володимир Литвин відзначив деяких керівників громадських організацій інвалідів та активістів руху.
У засіданні взяли участь голови парламентських комітетів, віце-прем’єр-міністр України Дмитро Табачник, інші представники уряду і адміністрації Президента.