Завершується підготовка до пленарного розгляду проекту Кримінально-процесуального кодексу, опрацювання якого доручено парламентській робочій групі на чолі з Першим заступником Голови Верховної Ради України Геннадієм Васильєвим.
На своєму черговому зібранні в четвер, 10 квітня, фахівці в цій галузі — народні депутати України та посадовці правоохоронних органів —  зосередили увагу на відповідності кодексу вимогам Конституції України та міжнародним актам, на вдосконаленні й лібералізації застосування норм кримінально-процесуального права. Як підкреслив Г. Васильєв, тут слід виходити з пріоритету захисту прав і свобод людини. У цьому зв’язку робилися посилання на відповідний досвід країн Європейського союзу, зокрема ФРН і Франції.
Для додержання зазначеного пріоритету було проаналізовано чимало статей кодексу. Насамперед з нових його розділів, що стосуються затримання особи, висунення обвинувачення, попередньої перевірки заяв, повідомлень та інформацій про злочин, можливостей проведення обшуку, арешту на кореспонденцію та зняття інформації з каналів зв’язку під час попередньої перевірки заяв і повідомлень до порушення кримінальної справи тощо.
Відбувся грунтовний обмін думками з питань підслідності кримінальних справ. Тут, як зазначалося, доводиться зважати на спеціалізацію правоохоронних структур — прокуратури, органів внутрішніх справ, податкової міліції, служби безпеки. Адже кожна з них здійснює оперативну діяльність і досудове слідство за власним принципом. З урахуванням цих та інших не менш істотних обставин норми й положення стосовно системи досудового слідства і підслідності було вирішено подати в кодексі окремим розділом.
Крім того, йшлося про необхідність підготовки до пленарного розгляду в пакеті з КПК проектів законів про прокуратуру, про працівників та про систему органів досудового слідства, а також законопроектів про внесення змін і доповнень до низки чинних законодавчих актів у галузі кримінально-процесуального права.