Несподіваного, беручи до уваги ситуацію, що склалася, судового повороту набула «справа Тимошенко». В середу, як повідомляє «Інтерфакс-Україна», апеляційний суд Києва ухвалив рішення, яким визнано незаконним і скасовано рішення про порушення кримінальної справи стосовно лідера блоку Юлії Тимошенко і її чоловіка Олександра Тимошенка, а провадження у відповідних кримінальних справах закрито.
До речі, звинувачення Юлії Володимирівні висували, так би мовити, серйозні: контрабанда валюти, газу, дача хабара екс-прем’єрові П. Лазаренку, розкрадання державного майна в особливо великих розмірах. Саме за цими епізодами, зазначає інформагентство, Києво-Святошинський суд свого часу постановив закрити справу стосовно лідера БЮТ.
«Сьогодні щасливий день для мене, для моєї родини і для нашої політичної команди», — прокоментувала рішення суду депутат, зазначивши, що рішення Київського апеляційного суду набуває чинності одразу після його оголошення. І зрозуміти її неважко, адже майже рік «рятівне» для неї рішення районної Феміди з ініціативи Генпрокуратури залишалось у «підвішеному апеляційному стані» (через подану апеляцію Генпрокуратури воно не набувало чинності, а затим чекали й відповідних тлумачень Конституційного Суду). За цей час жінці довелося відсидіти майже півмісяця у слідчому ізоляторі, звідки її було звільнено за рішенням суду.
Після цього чергового етапу так і крутиться на кінчику язика фраза з оскоминою, яка чомусь спала на думку, про те, що останнє слово за Генпрокуратурою. Наступне слово — це так. А от останнє (і слава Богу) — все-таки за судом.