Голова Комітету Верховної Ради України з питань правової політики Василь Онопенко в порядку законодавчої ініціативи вніс проект закону «Про державні гарантії відшкодування втрат громадянам, які постраждали внаслідок діяльності довірчих товариств та інших небанківських фінансових установ у 1993—1995 роках». 
Цей закон, якщо його буде ухвалено, створить, на думку автора, належні законодавчі засади для реального відшкодування громадянам України збитків, завдананих їм унаслідок недобросовісної діяльності довірчих товариств та інших небанківських фінансових установ. Зазначений порядок має забезпечити виплату компенсаційних сум протягом щонайбільше 50 років після його прийняття.
З огляду на кількість ошуканих вкладників необхідність розв’язання цього питання дуже актуальна, на що В. Онопенко не раз звертав увагу. До речі, Верховна Рада прийняла з цього питання постанову, в якій зазначила, що «неприйняття своєчасних оперативних запобіжних заходів з боку владних структур, контролюючих та правоохоронних органів призвело до розповсюдження в Україні фінансового шахрайства у загрозливих для держави широкомасштабних розмірах, масового пограбування населення, насамперед соціально не захищеного». Отже, держава має здійснити реальні заходи для відновлення порушених прав громадян України.