Український парламент готовий до співробітництва з болгарськими Народними зборами на рівні парламенту, груп та фракцій. Про це заявив Голова Верховної Ради Володимир Литвин на зустрічі з Послом Болгарії в Україні Ангелом Ганевим. Крім того, Володимир Литвин звернувся з ініціативою до болгарської сторони: під час майбутнього візиту в Україну голови Народних зборів Оганяна Герджикова підписати меморандум про співробітництво між парламентами двох країн.
Пан Ганев підкреслив: «Є величезне прагнення активізувати співробітництво з українським парламентом. Це засвідчує бажання глави болгарського парламенту відвідати вашу державу». Візит Оганяна Герджикова відбудеться у перших числах червня. До того ж пан Ганев заявив, що необхідно «посилювати співробітництво на рівні груп дружби «Україна—Болгарія». Він також зазначив, що сьогоднішнє головне завдання у відносинах між двома країнами — «втілити в життя рішення, прийняті під час візиту в Україну президента Болгарії Георгія Пирванова». Нагадаємо, що під час цього візиту було, зокрема, домовлено про завершення будівництва Криворізького гірничо-збагачувального комбінату, реалізацію Ямбурзьких домовленостей стосовно постачання до Болгарії природного газу та про участь України у спорудженні болгарських інфраструктурних об’єктів.
Крім того, пан посол заявив, що програмою візиту голови Народних зборів Болгарії передбачено відвідання Одеси та Запоріжжя. У цих регіонах сьогодні мешкає майже 234,4 тисячі болгар.