А точніше — по колесах. Що і довели учасниці акції «Автоледі-2003»
Відбувалося дійство у столичному парку Дружби народів. Організував перегони автомобільний журнал «Дорога—авто» за підтримки низки компаній. Як повідомив шеф-редактор видання Анатолій Гаркуша, акція має на меті змінити негативне ставлення до жінок-водіїв з боку їх колег-чоловіків. Адже на дорогах є лише хороші й погані водії, незалежно від статі. Та й, за даними Державтоінспекції, жінки на дорогах дисциплінованіші, ніж чоловіки. А на курсах водіїв представниць прекрасної статі значно більше, ніж «сильної» половини людства.
За мінімум часу «автоледі», долаючи бездоріжжя, мали знайти за картою сховані скриньки і фінішувати. В екіпажі дві особи, але за кермом —неодмінно жінка. На переможця очікувала путівка до Барселони. Всі учасниці, серед яких була і відома телеведуча Руслана Писанка, стартували на власних автомобілях.
Серце кров’ю обливалося, коли дивилися, як новенькі іномарки чи не на повній швидкості долали вибоїни. Тому зрозуміле було невдоволення на фініші чоловіків, які проклинали той день, коли піддалися на вмовляння своїх половин і дозволили так познущатися з найдорожчого —свого чотириколісного друга.
Утім, власників втішало те, що всі автомобілі були застраховані. Чого не можна сказати про ноги ведучого шоу. Одна з учасниць на модернізованому «горбатому» «Запорожці» просто проїхала по його черевиках. А що це був не «Мерседес», то пригода не завадила йому й надалі веселити народ своїми коментарями.
Дещо не пощастило учасниці під номером тринадцять. Вона, до слова, святкувала свій день народження. Її «Опель» не витримав такого знущання і запротестував — у нього потік радіатор. Ще одна учасниця на своїй «шістці» десь знайшла цвяха. Та цю неприємність швидко ліквідували, помінявши колесо.
Поки учасники проходили всі етапи змагань, глядачів розважали хлопці із клубу історичного моделювання «Росичі». І хоча дзвін металевих клинків заміняв стук дерев’яних мечів та фанерних щитів, все було дуже ефектно. Цілковитої схожості з льодовим побоїщем надавали вітерець з Дніпра та невесела музика німецького гурту «Рамштайн».
Головний приз вибороли Людмила та Сергій, яких палко підтримували їхні друзі з українського фан-клубу «Опель». До другого місця доїхала Руслана Писанка. Утім, за словами самих учасників, тут нещасливців не було.