За інформацією прес-служби «Нашої України», минулої неділі в кількох регіонах країни з’явився черговий бруд, що дискредитує Віктора Ющенка. Цю інформацію підтверджують і наші читачі з Волині та Київщини.
У Київській області хтось від імені Ющенка роз’яснив у «Відкритому листі моїм виборцям, моїм маленьким хліборобам» ставлення головного «нашоукраїнця» до аграрної реформи. Причому у версії, кардинально протилежній позиції самого Віктора Андрійовича. Листівку виготовлено на дуже якісному папері і без реквізитів, якщо не вважати за вихідні дані американський прапор, на тлі котрого віртуальний Ющенко звертається до «маленьких хліборобів».
У найвелелюдніших місцях Рівного та Луцька «посіяно» плакати, поліграфічна якість яких також свідчить, що вони друкувалися не в підпільних умовах затрапезних друкарень. На тлі портрета лідера «НУ» співвітчизників попереджають про загрозу фашизму, що виходить від опозиції. Вихідних даних на пропагандистській продукції, звичайно, немає, і «співвітчизники» так і не дізналися, кому мають дякувати за попередження.
До речі, один з підписантів пам’ятної «заяви трьох» екс-Голова ВР Іван Плющ стверджує, що і в ній не було спочатку жодного «крутого» звинувачення на адресу опозиції: «Усілякі моменти про «фашистів» я викреслив, тільки за такої умови ми з Ющенком погоджувались поставити підписи». Але вилучені цитати не згоріли, як нині не зникають сфабриковані тексти.
Пригадується, кілька років тому співробітники СБУ оперативно накрили дідів, які щось позначили на «грибній» карті»: так було знешкоджено «антидержавний заколот». Тут у країні діє ціла підпільна організація, яка видає фальшиві «агітки» з дивовижною періодичністю, — і жодного досягнення спецслужб. Тим більше що вже було вказано на сліди, які ведуть до «підпільних видавців». Відомі і розповсюджувачі, і навіть вказівки місцевих начальників, якими супроводжується шлях фальшивок до виборців. Або компетентні органи дрімають, або надто компетентні в тому, хто стоїть за негрибною справою...
Прес-служба блоку також повідомляє, що в ніч з 4 на 5 квітня у Луцьку працівники ДАІ вчинили напад на «Ниву», яку орендують Волинська організація УНП та помічники народного депутата Бориса Загреби. УНІАН інформує, що, за попередніми даними, по авто було випущено 11 куль. Водія та пасажирів жорстоко побито, двоє з них госпіталізовано. «НУ» вважає, що таким чином хотіли налякати місцевих активістів партії. За версією правоохоронців, «Нива» не зупинилася на вимогу даішників. Очевидно, саме це «порушення» змусило працівників міліції викликати на фізичну підмогу ще два автомобілі з колегами. Нині ведеться розслідування інциденту. Прокурор області Олексій Баганець запевнив, що воно буде об’єктивне.