Сьогодні у Верховній Раді України відбудуться парламентські слухання «Реформа політичної системи в Україні: мета і концептуальні принципи конституційних змін». Напередодні Президент України Леонід Кучма закликав не зводити обговорення політичної реформи лише до повного схвалення чи заперечення запропонованих змін, а вносити аргументовані, конкретні пропозиції. Особливо їх очікують від представників регіонів.
Обласна асоціація «Ради Чернігівщини» під час зборів керівників місцевого самоврядування Придесення у Варвинському районі прийняла звернення до депутатів усіх рівнів та органів місцевого самоврядування про політичну реформу в Україні. У ньому, зокрема, наголошується на потребі підвищити роль місцевих рад у забезпеченні соціально-економічного розвитку територій, передає наш власний кореспондент Сергій ПАВЛЕНКО.
На сьогодні в Севастополі вже відбулося 312 зборів у трудових колективах, громадських організаціях з обговорення пропозицій Президента до конституційної реформи. Проект нового закону «Про внесення змін до Конституції України» обговорили за «круглим столом» і представники всіх політичних партій. У місті відкрито шість громадських приймалень, куди севастопольці можуть прийти зі своїми пропозиціями, а також отримати кваліфіковану консультацію юристів, повідомляє наш власний кореспондент Світлана КАЛИНОВСЬКА.
У  Кам’янці-Подільському на Хмельниччині з ініціативи місцевих активістів Української республіканської партії «Собор», Української народної партії та Соціал-національної партії відбулися багатолюдні збори громадян «Реформи Кучми. Що за ними?». Присутні засудили спроби запровадити модель двопалатного парламенту, звести в часі президентські та парламентські вибори, повідомляє наш власний кореспондент Віра ШПИЛЬОВА.