Так назвав місію офіційної делегації Києва до Москви її керівник, заступник міського голови, секретар Київради Володимир Яловий.
А турбуватися є про що. Товарообіг між Росією і Україною останніми роками неухильно зменшувався. Скоротився він і між Києвом та Москвою на шкоду обох столиць. Тепер і кияни, і москвичі сповнені намірів поновити і поглибити співробітництво своїх громад.
Відповідаючи на запитання журналістів Київського прес-клубу, член делегації, заступник голови міськдержадміністрації Іван Салій навів такі приклади: у світовій практиці вважається, що житлові проблеми розв’язуються тоді, коли на одного жителя будують по одному квадратному метру щорічно. Кияни ніколи не досягали цієї норми, Москва нині до неї наближається — будує 0,6 кв. м на жителя, зводячи щороку понад 4 млн. кв. м житла в місті та два мільйони поза містом. Домовлено, що москвичі збудують мікрорайон у Києві, а кияни — у Москві, де вже для цього знайдено місце побіля річки Яузи. Важливо й те, що москвичі освоїли новітнє висотне будівництво.
Особливої уваги заслуговує програма «Електронна Москва», на виконання якої нинішнього року московський уряд надав 100 млн. доларів, а наступного року цю суму мають подвоїти.
Кияни уклали угоди про співробітництво Київради і Московської Думи, у промисловості та культурній царині. У білокам’яній під час візиту організовано київське земляцтво.
Мер російської столиці Юрій Лужков, представляючи членів московського уряду, зауважив, що кожен другий з московських урядовців має українське коріння і делікатно натякнув на те, що кияни перейменували Московський район та готель «Москва» в Києві, а москвичі київських назв не чіпали. Кияни відгукнулися таким чином: між Оболонським районом Києва і Отрадним Москви укладено окрему угоду про співробітництво, а проспект Червоних Козаків запропоновано перейменувати у Московський проспект.
— У нас багато спільних і дуже схожих проблем, — наголосив секретар Київради Володимир Яловий, — які можна успішно розв’язувати, співпрацюючи столичними громадами.