Коли рік тому Василь Надрага, котрого обрано народним депутатом України по 104-му виборчому округу від Луганська, вперше потрапив до парламенту, він одразу збагнув: в умовах політичної конфронтації та загострення соціальних проблем тут доведеться працювати вдвічі, а то і втричі більше.
Василь Надрага до свого депутатства очолював Луганське обласне відділення Пенсійного фонду, а нині, як і обіцяв виборцям, працює в Комітеті Верховної Ради у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів — головою підкомітету. І головним завданням власної законотворчості вважає розробку й прийняття законів соціальної спрямованості. Він входить до робочої групи з розробки нових законів про пенсії, загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, недержавні пенсійні фонди тощо. До цих законопроектів уже надійшло понад 750 пропозицій і зауважень. На думку 
В. Надраги, основними принципами нового пенсійного закону мають стати стаж і зарплата, а першим кроком до подолання бідності — зняття «стелі», що обмежує розмір пенсії. Звичайно, пенсійна реформа — справа не одного дня, і щоб зробити цей перехід менш болючим, а головне — забезпечити пенсійну систему фінансовими ресурсами, треба вже тепер вносити поправки і доповнення до чинних законів. «Але головне — відійти від популізму, — вважає Василь Надрага. — Скажімо, популізмом чистої води вважаю скасування одновідсоткового відрахування до Пенсійного фонду під час купівлі готівкової валюти, що було прийнято парламентом під час затвердження Держбюджету-2003. Забираючи цей відсоток у заможних людей, ми тим самим збільшували базу для пенсій. А тепер я не впевнений, що зниження надходжень, а це орієнтовно 50 млн. грн., буде компенсовано за рахунок збору з безготівкових операцій».
Оскільки Василь Надрага представляє у Верховній Раді Луганськ і входить до депутатської групи «Народний вибір», котра об’єднала передусім депутатів-мажоритарників від шахтарського регіону, важливою складовою його діяльності є робота у виборчому окрузі. За рік, що минув після виборів, до народного депутата звернулися понад 600 осіб. Здебільшого це — пенсіонери, інваліди, багатодітні сім’ї, які просять надбавку до пенсії, поставити телефон чи відремонтувати житло, знизити оплату за комунальні послуги тощо. Звичайно, багато проблем, з якими йдуть виборці до народного депутата, не є прямою компетенцією вищого законодавчого органу. Їх можна і треба розв’язувати на місцевому рівні. І для цього депутатові нерідко доводиться тиснути на міські органи влади чи комунальні служби. І недаремно — більш як 80 відсотків порушених питань вдалося вирішити. Зокрема, за зверненням депутата в Луганську надано пільги за оплату житлово-комунальних послуг ветеранам Збройних Сил, пільги на оплату за телефон 83 інвалідам за зором, виділено дві інвалідні коляски інвалідам І групи А. Плахову та А. Левинцю. Практично всім багатодітним матерям, які звернулися до народного депутата, надано матеріальну допомогу, вирішено питання про гаряче харчування у школах дітей із деяких малозабезпечених родин. І це аж ніяк не весь перелік конкретних справ.
Під час затвердження Держбюджету-2003 Василь Надрага двічі з парламентської трибуни переконував депутатів у необхідності збільшити бюджетне фінансування на медикаментозне забезпечення луганських лікарень і держпідтримку вугільних підприємств. Є його заслуга і в тім, що цього року в Луганську залишиться бюджетних відрахувань на 10 млн. грн. більше, ніж у 2002 році. За сприяння депутата прискорено фінансування добудови навчального корпусу Педагогічного університету, відкрито нові спеціальності в Інституті мистецтв.
Нині на Луганщині постала нова проблема — щовесни підтоплюється багато земель, зокрема, й у Кам’янобродському та Жовтневому районах Луганська на території виборчого округу В. Надраги. Депутат особисто звернувся до Прем’єр-міністра України Віктора Януковича з проханням виділити Луганській міськраді із держбюджету в 2003—2004 роках 4,5 млн. грн. на фінансування заходів із ліквідації підтоплень.
Нерідко депутатові доводиться вникати і в суть виробничих проблем, посприяти у розв’язанні яких просять керівники підприємств. Приклад такої допомоги — Луганський ливарно-механічний завод, який ще декілька років тому хотіли продати на металобрухт. А нині підприємство міцно стоїть на ногах.
 
Київ—Луганськ.