Верховна Рада заслухала інформацію Кабінету Міністрів про стан виконання закону про мінімальну заробітну плату на 2003 рік та схвалила відповідну постанову, зробивши ще один крок до реального збільшення зарплат.
За законом мінімальна зарплата мала зрости до 185 гривень ще з 1 січня 2003 року. Однак відповідні кошти не було закладено до Держбюджету-2003. Схвалена постанова пропонує уряду в двотижневий термін доопрацювати та внести на розгляд Верховної Ради узгоджений проект змін до закону про Держбюджет-2003, передбачивши в ньому не лише мінімальну зарплату в 185 грн., а й відновлення порушених міжпосадових співвідношень в оплаті праці працівників бюджетної сфери з 1 липня 2003 року. Адже після зростання мінімальної зарплати оплата праці лікаря й санітарки, вчителя й прибиральниці у школі фактично зрівнялася.
Як наголосив голова Комітету ВР з питань соціальної політики та праці Василь Хара, постанова парламенту пропонує запровадження мінімальної заробітної плати з 1 січня 2003 року в розмірі 185 грн. на місяць з дотриманням співвідношень в оплаті праці, передбачених галузевими угодами та колективними договорами.