У вівторок, 1 квітня, відбулося чергове засідання тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з опрацювання проектів законів про внесення змін до Конституції України. Предметом обговорення стали пропозиції Президента України, надіслані 6 березня до парламенту.
Засідання вели співголови тимчасової спеціальної комісії Геннадій ВАСИЛЬЄВ — Перший заступник Голови Верховної Ради України та Олександр МОРОЗ — народний депутат.
Зазначалося, зокрема, що відповідні висновки щодо ставлення до пропозицій Президента України вже подали до Комітету з питань правової політики депутатські фракції Соціал-демократичної партії (об’єднаної), Соціалістичної, Народно-демократичної партій, депутатська група «Народний вибір».
Відбувся обмін думками з основоположних норм і положень проекту закону України «Про внесення змін до Конституції України», який подав Президент України.
Більшість депутатів висловилася за збереження однопалатного парламенту, нинішньої кількості депутатів. Дискусійними виявилися положення про визначення додаткових підстав припинення повноважень депутатів, а також про механізми формування уряду.
Узгодженню підходів до пропозицій президентського законопроекту сприятимуть рекомендації парламентських слухань, які відбудуться 9 квітня.