Головною метою державної політики у сфері зв’язку та інформатизації є формування єдиної узгодженої системи законодавчих норм, яка створювала б умови для її динамічного та ефективного розвитку. На цьому наголошувалося під час «круглого столу» депутатської фракції політичних партій Промисловців і підприємців України та «Трудова Україна», проведеного разом із Державним комітетом зв’язку та інформатизації України.

 За словами голови Держкомзв’язку Миколи Гончара, торік зв’язківці надали послуг в Україні на більш як 10 млдр. грн., із них понад два мільярди сплачено до бюджету. Стрімко розвивається впровадження новітніх технологій у галузі — введення в дію нових цифрових АТС дає змогу значно збільшити кількість телефонних номерів й поліпшити якість зв’язку, дедалі більше людей мають можливість користуватися послугами мобільного зв’язку та Інтернету. Лише 15 відсотків обладання закуповують за кордоном, решту виробляє Україна. На вітчизняному ринку вже діють понад тисяча операторів зв’язку. Однак досі залишається проблемою телефонізація сіл, навіть радіоточку мають не в кожній хаті. Тож, як наголосив лідер фракції ППУ і «Трудової України» Ігор Шаров, все це спонукає до поліпшення взаємодії зв’язківців і законодавців та прискорення законотворчого процесу. На часі — прийняття законів «Про електронні документи та електронний документообіг», «Про електронний цифровий підпис», «Про діяльність у сфері інформатизації», «Про захист персональних даних», «Про телекомунікації», «Про Національну програму «Електронна Україна», Кодексу законів про зв’язок, що прискорило б процес інформатизації країни.

Однак питання про проходження в парламенті закону «Про телекомунікації» залишається сьогодні гострим. За словами Ігоря Шарова, депутати мають різні погляди на те, чи доцільно створювати новий державний орган — Національну комісію з питань регулювання телекомунікацій, яка регулювала б тарифну політику держави у галузі телекомунікацій. Сьогодні ці функції належать Держкомзв’язку. Фракція «трудовиків» вважає, що треба шукати політичний компроміс між фракціями та групами в парламенті та Держкомзв’язку, який ураховував би й політичні, й економічні аспекти цієї проблеми. Фракція також наполягає на публічному і прозорому обговоренні проблеми приватизації «Укртелекому».