Традиційні дні газети цього разу проходили на шахтарській Луганщині

Сонце сходить на сході. Тому символічно, що саме в Луганській області — найсхіднішому регіоні України — стартувала акція нашої газети під назвою «Голос України» — інвалідам Великої Вітчизняної війни». Ініціативу активно підтримали депутати парламентської групи «Народний вибір», керівники Луганської облдержадміністрації та облради. Акція стане всеукраїнською, якщо її підтримають в інших регіонах країни, якщо до народних депутатів від Луганської області приєднаються їхні колеги з Верховної Ради.

Ми ж, хто був присутній на зустрічах з ветеранами, хто вручав їм передплатні квитанції на «Голос України», хто бачив непідробну радість людей і чув їхні щирі слова подяки, зрозуміли, які важливі для цих сивочолих людей наші увага і турбота. За великим рахунком, справа навіть не в річній передплаті на парламентську газету, головне — що ми згадали про тих, хто захищав нашу країну в роки Великої Вітчизняної війни, хто наблизив Перемогу і кого, на жаль, стає серед нас дедалі менше й менше...

Акція «Голос України» — інвалідам Великої Вітчизняної війни» у Луганській області почалася зі Сватівського району. У затишному залі районного вузла зв’язку зібралися поштовики, жителі райцентру. Приїзд журналістів газети Верховної Ради в цей віддалений регіон області став для людей великою подією. Зустріч із читачами почалася з вручення квитанцій на передплату «Голосу» інвалідам війни.

Треба зазначити, що дуже активно відгукнувся на акцію газети глава Сватівської райдержадміністрації, голова постійної комісії з питань законності та інформації Луганської облради Володимир Просін. З його ініціативи за власні гроші «ГУ» для ветеранів передплатили всі члени колегії райдержадміністрації і президії райради, депутати Луганської облради, обрані від Сватівського району. На свої кошти оформила передплату для деяких ветеранів і народний депутат України від виборчого округу № 114 Катерина Фоменко.

За один день було передплачено 40 екземплярів газети. Передплата до кінця року стала своєрідною нагородою і для 10 найталановитіших дітей, що навчаються у Сватівській школі мистецтв. Словом-відповіддю юних артистів на таку увагу з боку керівників району і журналістів парламентської газети став концерт, у якому взяли участь лауреати і переможці обласних і всеукраїнських конкурсів.

У тому, що Сватівщина — співучий край, переконали і поштовики. Наприкінці зустрічі з читачами великою розмаїтістю українських народних пісень і творів місцевих авторів здивував квартет «Сватівські козаки» під керівництвом Олександра Давиденка.

У шахтарському місті Ровеньки газету «Голос України» з травня одержуватимуть ще сорок ветеранів. Такий подарунок пенсіонерам зробили підприємства, на яких вони свого часу працювали, — шахти ім. Фрунзе й ім. Вахрушева. А подбав про це народний депутат України по 111-му виборчому округу Геннадій Астров-Шумілов, що активно підтримав акцію. У великій аудиторії з понад 300 осіб, що зібралися на зустріч з народним депутатом і журналістами парламентської газети в Палаці культури шахти ім. Фрунзе в селищі Ясиновське, було вручено і передплатні квитанції ветеранам. На жаль, багато хто не зміг прибути на зустріч через слабке здоров’я.

У Луганську журналісти парламентської газети побували на одному з найстаріших підприємств міста — ливарно-механічному заводі. Підприємство пережило важкі часи, опинившись у кризі, що потребувала негайних фінансових санкцій. Устаткування вже виставляли на продаж як металобрухт. Однак колективу вдалося здолати ці труднощі — не без допомоги народного депутата України по 104-му виборчому округу Василя Надраги. Виявив ініціативу депутат і цього разу, передплативши «Голос України» для десяти ветеранів Великої Вітчизняної. За словами Василя Івановича, газета зараз стала дуже різноплановою і посідає гідне місце на медіа-ринку, «їй удається знаходити спільну мову з різними політичними силами і депутатами й у той само час залишатися виваженою, подавати на своїх сторінках різні точки зору».

Дуже цікавою була зустріч журналістів «ГУ» з жителями села Миколаївка Станично-Луганського району. Приємно було почути, що нашу газету тут знають, читають, а головне — хочуть, щоб вона стала кращою. Тому у своїх виступах селяни висловили чимало слушних пропозицій і побажань. Голова місцевого ТОВ «Олекс» Ігор Килимник за рахунок свого сільгосппідприємства передплатив «Голос України» десятьом кращим працівникам. Це господарство молоде, ветеранів у ньому немає, але щоб підтримати акцію парламентської газети, Ігор Килимник вирішив відзначити труд механізаторів і овочівників передплатою на неї.

Завершила Дні «ГУ» на Луганщині зустріч журналістів нашого видання з керівником депутатської групи у Верховній Раді Миколою Гапочкою. Висловивши свої побажання на адресу газети, Микола Михайлович зазначив, що акція «Голос України» — інвалідам Великої Вітчизняної війни» — це ще одна можливість зміцнити зв’язок депутатів з виборцями, сприяти їхній інформованості. Тому акція, проведена в рамках Днів, не закінчилася. Вона тільки почалася.

Алла АНТИПОВА, Леонід БРОВЧЕНКО, Юліана ШЕВЧУК.